četvrtak, 28. svibnja 2020.

Granola sa čokoladom i višnjama

Ovo mi jedna od najdražih granola za doručak.
Kao da jedete Schwarzwald tortu ali u malo zdravijoj varijanti.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Suhi sastojci:

210 g zobenih pahuljica
70 g grubo nasjeckanih badema
70 g grubo nasjeckanih oraha
1 žličica mljevenog cimeta
prstohvat soli
225 d suhih višanja
115 g krupno nasjeckane čokolade
25 g listića kokosa

Mokri sastojci:

70 g otopljenog kokosovog ulja
60 ml javorovog sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Otopljeno kokosovo ulje pomiješajte s javorovim sirupom i ekstraktom vanilije.
Dodajte zobene pahuljice, cimet, sol te krupno nasjeckane orahe i badema pa sve dobro izmiješajte.
Plitki lim obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite smjesu sa zobenim pahuljicama u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta povremeno miješajući kako bi se granola jednolično ispekla.
Ohladite.
Ohlađenu granolu usitnite rukama jer će se hlađenjem zalijepiti pa umiješajte nasjeckanu čokoladu, suhe višnje i listiće kokosa.
Spremite u hermetički zatvorenu posudu.

Nema komentara:

Objavi komentar