ponedjeljak, 1. lipnja 2020.

Eton Mess

Sezona jagodica je pomalo na izmaku, prepuštaju mjesto mojim najdražim naušnicama iz djetinjstva, trešnjicama.
Pa onda za pozdrav jagodama jedan od vjerojatno najpoznatijih deserata s jagodama s malim pomakom.
Jedina razlika je u tome što ne pečete pojedinačne puslice nego ispečete biskvit koji onda režete na kockice.

RECEPT:

Sezona jagodica je pomalo na izmaku, prepuštaju mijesto mojim najdražim naušnicama iz djetinjstva, trešnjicama.
Pa onda za pozdrav jagodama jedan od vjerojatno najpoznatijih deserata sa jagodama sa malim pomakom.
Jedina razlika je u tome što ne pečete pojedinačne puslice nego ispečete biskvit koji onda režete na kockice.

RECEPT:

Za puslice:

2 bjelanka
1/2 žličice ektrakta vanilije
50 g šećera

Za nadjev:

200 ml vrhnja za šlag
jagode
vanilin šećer

Zagrijte pećnicu na 135 C>
Miksajte bjelanjek mikserom dom ne dobijete mekani snijeg. Dodajte šećer i ekstrakt vanilije pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Lim obložite papirom za pečenje.
Snijeg stavite u dresir vrečicu sa ukrasnim nastavkom pa ga naštrcajte u četiri kruga srednje veličine na pripremljeni lim.
Pecite u zagrijanoj pečnici 45 minuta.
Ugasite pečnicu a puslice ostavite da se suše još 30 minuta.
Jagode operite, očistite i narežite na manje komadiće. Dodajte vanilin šećer pa izmješajte i ostavite da jagode puste sok.
Istucite vrhnje u čvrsti šlag.
Puslice izdrobite pa ih rasporedite u čaše za posluživanje.
Po puslicama rasporedite jagode a na vrh stavite šlag.
Ohladite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar