ponedjeljak, 25. svibnja 2020.

Kruh sa mlaćenicom, sjemenkama i sirom

Nije baš tipičan kruh koji se mijesi nego ga izmiksate i ulijete u kalup.
I onda dobijete nešto poput slanog kolača.
Idealan recept za imati kao asa iz rukava kada vam ponestane kruha doma i niše baš ljubitelji irskog soda kruha.


300 g crnog brašna
200 ml mlaćenice
250 g krem sira
4 jaja
2 žlice miješanih sjemenki suncokreta i buče+ za posip
1/4 žličice soli
2 žličice praška za pecivo

Pomiješajte brašno a praškom za pecivo i soli.
Dodajte lagano izmučena jaja, mlaćenicu i krem sir.
Miješajte mikserom s nastavcima za tijesto dok ne dobijete jednolično tijesto.
Na kraju umiješajte sjemenke.
Kalup za pečenje kruha obložite papirom za pečenje.
Smjesu ulite u pripremljeni kalup i posipajte sa sjemenkama.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C 1 sat.
Ohladite kruh na rešetki prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar