petak, 8. svibnja 2020.

Muffini sa jagodama



Znam da sam rekla da ću se još očitovati o vremenu karantene ali ne da mi se danas.
Sunčani je dan, prošetala sam do placa koji se pomalo vraća u normalu barem po količini prodavača koji su došli danas.
Uglavnom osjeti se oprezan optimizam u zraku i jednostavno ne želim pokvariti dan sa razmišljanjima o tim " lošijim" danima.
Sve bude dobro, sve ćemo mi to odraditi kao i svaki puta do sada.
A za optimizam i veselje od jutra predlažem Vam da si smućkate ove muffine i uz kavicu uživate u vikendu pred nama.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

70 g kokosovog ulja, otopljenog
100 g šećera
2 jaja
1 1/2 žlice ekstrakta vanilije
160 ml mlijeka
100 g fino mljevenih badema
265 g brašna
1/1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli
175 g nasjeckane čokolade
150 g nasjeckanih jagoda

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
U prikladnoj posudi pomiješajte otopljeno kokosovo ulje i šećer dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte jaja, ekstrakt vanilije i mlijeko.Izmiješajte.
Umiješajte mljevene bademe.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, sol i sodu bikarbonu pa prosijte smjesu.
Umiješajte smjesu prosijanih suhih sastojaka sa mokrima.
Umiješajte i nasjeckanu čokoladu i jagode.
Rasporedite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup za muffine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar