utorak, 4. svibnja 2010.

Fbi rukavice-Brucošica



Fbi rukavice su igra za food blogere sa područja bivše Jugoslavije  u kojoj svaki mjesec istražujemo jedan blog i onda isprobamo ono što nam se sviđa.Igru je pokrenula Maja sa bloga Cooks and bakes a ovaj mjesec istražujemo Gastrodivu.A sa ovim receptom sam zakasnila na igranje.
Ova torta je čisto savršenstvo i sasvim sigurno  će ući u onu moju staru bilježnicu sa provjerenim receptima kojima se uvijek vraćam kada nemam ideju što bih mogla smućkati. Ovdje je originalni recept kojeg sam malo izmjenila jer mi je torta u originalu malo preslatka.

SASTOJCI

Biskvit;

10 bjelanjaka
150 g šećera
400 g tostiranih i mljevenih oraha
Bjelanje i šećer istući u čvrsti snijeg i na kraju umiješati orahe.Smjesu podjeliti na dva dijela i ispeći dvije kore.Peći na 180 C oko 20 minuta.Ohladiti.

Krema:

10 žumanjaka
150 g šećera u prahu
250 g maslaca
2,5 dcl slatkog vrhnja

Žumanjke i šećer istući mikserom u čvrstu pjenastu smjesu. Kremu joškuhati na pari nekih 15-ak minuta.Ohladiti. Pjenasto istući maslac i umiješati ga u kremu od žumanjaka.Također slatko vrhnje istući u čvrsti šlag i povezati sa smjesom maslaca i žumanjaka.

Podloga prije kreme

200 g čokolade
malo maslaca

Čokoladu i maslac rastopiti na pari.

Na svaki biskvit namažite polovicu smjese čokolade i ostavite da se ohladi.Na ohlađeni biskvit stavite polovicu kreme,drugi biskvit i ostatak kreme.Ukrasite tortu.U ovom slučaju ja sam je ukrasila naribanom čokoladom.



Verzija za ispis

Nema komentara:

Objavi komentar