utorak, 11. svibnja 2010.

Krckavci od jagoda

Ovime proglašavam sezonu jagoda otvorenom! Obožavam jagode i svake godine su krckavci prvi kolač od jagoda koji radim i to već spada u tradiciju. Recept sam pronašla davno, davno u nekim ženskim novinama  i ne sjećam se u kojim a nekako mi je mutno u sjećanju da je to možda bila Mila.No to je ionako manje bitno; ovaj  kolač je super relativno je brzo gotov jedino je malo pipljiv za narezati.

SASTOJCI:

TIJESTO:

4 jaja
200 g šećera
sok 1 limuna
90 g brašna
60 g gustina
1/2 pecilnog praška
Pjenasto izmiksati žumanjke i šećer.Dodati limunov sok ,brašno, gustin i pecilni prašak.Dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka.Uliti u lim od pećnice i peći 12-15 minuta na 200 C. Ohladiti.

KREMA:

850 g jagoda
1 l slatkog vrhnja
2 čašice masnijeg kiselog vrhnja
3 vanilin šećera
4 žlice šećera u prahu
2 krem fixa
30 g krupno mljevenih badema

Dužinom cijelog pečenog biskvita odrezati traku širine cca 3 cm i staviti sa strane i na kraju ju namrviti na vrh kolača. Na ostatak biskvita složiti očišćene i prepolovljene jagode . Slatko vrhnje istući u čvrsti šlag i u njega umiješati krem fix, kiselo vrhnje ,šećer i vanilin šećer.Kremu rasporediti po jagodama i posipati namrvljenim krupno mljevenim bademima. Ohladiti i narezati .
Verzija za ispis

Nema komentara:

Objavi komentar