četvrtak, 27. travnja 2023.

Slatke kiflice od bundeve

 

Vrijeme se malo popravilo, sad već više na proljeće liči.
Ali da nastavim niz, danas slatke kiflice od bundeve.
Original recepta sam pronašla ovdje. 
 
RECEPT:
 
Za tijesto:
 
900 g brašna
40 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
100 g šećera
1 žličica soli
2 vrećice vanilin šećera
300 g pirea od bundeve
100 g svinjske masti
2 žumanjka
 
Za nadjev:
 
pekmez od šljive
 
Za premaz i posip:

1 jaje
malo mlijeka
listići badema 
krupno sjeckani lješnjaci

Zagrijati mlijeko da bude mlako pa umiješati žličicu šećera, žličicu brašna i kvasac.
Izmiješajte pa stavite na toplo da se zapjeni.
U drugoj posudi pomiješajte pire od bundeve, mast, žumanjke, šećer i vanilin šećer.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte sa soli.
Napravite udubinu u sredini brašna pa dodajte smjesu s pireom od buče i zapjenjeni kvasac.
Umijesite glatko i meko tijesto.
Lagano pobrašnite zdjelu pa u nju stavite tijesto.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa dižite na toplom mjestu 45 minuta.
Četiri veća lima obložite papirom za pečenje.
Dignuto tijesto istresti na lagano pobrašnjenu radnu površinu i podijeliti na 6 dijelova.
Oblikovati kuglice pa ih tanko razvaljati u oblik kruga.
Izrezati ih na trokutiće i staviti pekmez.
Oblikovati kiflice.
Slagati ih na pripremljene limove , pa premazati jajem lagano razmućenim s mlijekom pa posipati bademima ili lješnjacima.
Dizati kiflice na toplom mjestu 30 minuta.
Zagrijati pećnicu na 200 C.
Dignute kiflice peći 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar