ponedjeljak, 24. travnja 2023.

Slane kiflice od bundeve

 

Kako je vani vrijeme sličnije jeseni nego proljeću onda danas jedan jesenski recept. 
Original recepta pronašla sam na Sandy taste instagram profilu.
 
RECEPT:
  
Za tijesto:
650 g brašna
1 paketić instant kvasca
pola vrećice praška za pecivo
300 g pirea od bundeve
1 jaje
1 žličica šećera
1 žlica soli
50 ml ulja
200 ml mlijeka
 
Za nadjev:
 
200 g gorgonzole
200 g buđole
100 g omekšalog maslaca
 
Za premaz:
 
1 jaje
malo mlijeka
bučine koštice
 
Za tijesto u mlakom mlijeku otopite kvasac sa žličicom šećera i žlicom brašna, pa stavite na toplo mjesto da se zapjeni 10-ak minuta.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte sa soli i praškom za pecivo.
U sredini napravite udubinu pa u nju stavite jaje, ulje, zapjenjeni kvasac i pire od bundeve.
Umijesite glatko i elastično tijesto.
Tijesto stavite u lagano pobrašnjenu posudu, prekrite čistom krpom i dižite na toplom mjestu 1 sat.
U međuvremenu sitno nasjeckajte buđolu.
Namrvite gorgonzolu pa je pomiješajte s buđolom.
Tri velika lima obložite papirom za pečenje.
Dignuto tijesto podijelite na 5 kuglica pa svaku razvaljajte u što tanji krug.
Prvi krug tijesta premažite s malo maslaca, pa stavite drugi krug dok ne potrošite sve tijesto.
Gornji krug nemojte mazati.
Sada tijesto izvaljajte na debljinu 2-3 mm, te za izrežite u trokute.
Na svaki trokutić tijesta stavite žličicu nadjeva pa ga zarolajte u kiflicu.
Slažite na pripremljene limove za pečenje.
Dižete kiflice na toplom mjestu 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Jaje izmutite s mlijekom pa tom mješavinom premažite kiflice.
Posipajte sjemenkama buče.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta, dok kiflice ne dobiju lijepu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar