ponedjeljak, 3. travnja 2023.

Kuglof s čokoladom, karamelom i kavom

 

Kaj ima bolje od čokoladnog kuglofa uz šalicu mlijeka ili čaja?

RECEPT:

Za kuglof:

230 g maslaca
270 g brašna
75 g kakaa
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
120 ml mlijeka
120 g kiselog vrhnja
200 g šećera
55 g karamel umaka
5 jaja
2 žlice instant kave
 
Za glazuru:
 
100 g čokolade
50 ml vrhnja za šlag
 
Zagrijte pećnicu na 170 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer.
Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući prije dodavanja sljedećeg.
Dodajte instant kavu i karamel umak pa miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte mlijeko i kiselo vrhnje.
Pomiješajte i prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao.
Prosijanu smjesu umiješajte u smjesu tekućih sastojaka.
Ulijte u pripremljeni kalup za kuglof.
Zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta. (napravite test čačkalicom).
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje i ohladite.
Za glazuru na umjerenoj vatri kuhajte vrhnje za šlag dok ne provrije.
Maknite s vatre pa dodajte čokoladu nasjeckanu na komadiće pa miješajte dok se ne otopi.
Prelijte preko ohlađenog kuglofa pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar