ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Pečena kaša sa jabukama

 

Dakle umorna sam tako da jedva gledam.
A ništa specijalno nisam radila cijeli vikend.
Nije da sam imala sve četiri u zraku, samo sve redovito kao i svaki drugi vikend.
Očito mi ne odgovara ovo toplo vrijeme.
Potajno sam se nadala da će u nedjelju biti kiša i da ću moći provesti popodne na kauču pod dekicom s knjigom i toplim čajem.
Umjesto toga sam sunčala noge na terasi.
Ne loše ali zaželjela sam se pomalo nižih temperatura i da mrak padne ranije i da sam više doma.
Sve dok to stvarno ne dođe, onda budem htjela nekuda na sunce i na kavu.
No, komplicirana sam.
Recept za dobar doručak.
Jednostavan je za napraviti i daje dobru energiju.
Ujutro mi ništa nije bilo , sada me fjaka uhvatila.
  
RECEPT:

 Za podlogu:

165 g heljdine kaše
165 g ječmene kaše
1 l mlijeka
50 g maslaca
prstohvat soli
100 g šećera
 
Za nadjev:
 
250 g naribanih jabuka
50 g šećera
srž mahune 1/2 mahune vanilije
malo mljevenog cimeta
50 g maslaca
 
Za posluživanje:
 
grčki jogurt
mljeveni cimet
 
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladni lonac ulite mlijeko pa ga kuhajte dok ne provrije.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
U vruće mlijeko dodajte šećer, sol, maslac i obje vrste šećera.
Izmiješajte pa ulite u pripremljeni lim. 
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se kaša ne zgusne i upije većinu mlijeka, otprilike 30 minuta.
U međuvremenu naribane jabuke pomiješajte sa šećerom i cimetom.
Jabuke rasporedite po kaši.
Maslac narežite na manje komadiće pa ga rasporedite po jabukama.
Vratite u pećnicu na još 30 minuta.
Poslužite toplo s malo grčkog jogurta pomiješanog sa malo cimeta.

Nema komentara:

Objavi komentar