ponedjeljak, 20. rujna 2021.

Mekani chesecake sa šljivama u medu

 

Eto mene s još jednom tortom od sira.
Jednostavno si ne mogu pomoći baš ih volim.
I svaka mi je fina.
I stalno spremam nove recepte za isprobati.
To je jednostavno jače od mene.
 
RECEPT:
 
Za tijesto:
 
60 g maslaca
250 g krem sira
6 jaja
prstohvat soli
100 ml mlijeka
140 g smeđeg šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica soka od imuna
60 g brašna
20 g gustina
1 prašak za pecivo
 
Za umak od šljiva:
 
400 g očišćenih i narezanih šljiva
100 g meda
 
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Lonac srednje veličine napunite vodom pa ga stavite u pećnicu kako bi stvorili malo vodene pare.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za torte.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke i sol mikserom izradite u čvrsti snijeg.
Mikserom izradite šećer, sir i omekšali maslac  pa mu jedan po jedan dodajte sve žumanjke.
Umiješajte mlijeko, ekstrakt vanilije i limunov sok.
Pomiješajte i prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa umiješajte u smjesu od sira.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Iz pećnice izvadite lonac s vodom i stavite tortu peći.
Pecite 15 minuta pa smanjite temperaturu na 170 C i nastavite peći tortu još 30 minuta.
Ako Vam torta prebrzo tamni na vrhu prekrite je aluminijskom folijom.
Nakon 30 minuta isključite pećnicu i ostavite vrata malo otvorena a tortu ostavite unutra dok se ne ohladi.
Za nadjev u prikladan lonac stavite šljive i med pa kuhajte na laganoj vatri dok šljive ne omekšaju, otprilike 15-ak minuta.
Kolač poslužite obilno preliven umakom od šljiva.

Nema komentara:

Objavi komentar