četvrtak, 8. listopada 2020.

Irski čajni kruščić

 
Koji krasan jesenski dan vani danas.
Nakon jučerašnje kiše baš mi paše ovo sunčeko. 
Kao mačka sam samo tražim gdje je sunce da se sklupčam i uživam.
A za navečer kada temperature malo padnu uz toplu šalicu nekog finog čaja preporučujem ovaj kruščić.
Original recepta je iz Jamie magazina.

RECEPT:
Recept za ispis

120 g maslaca
300 g miješanog suhog voća
120 g šećera
2 jaja
350 g brašna
200 ml vrućeg crnog čaja
1 žličica sode bikarbone
200 ml mlaćenice
1 žličica mješavine začina za medenjake ili speculaas

Zagrijte pećnicu na 170 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti lim za pečenje.
Masni papir smočite i izgužvajte pa njime obložite kalup.
Suho voće stavite u prikladnu zdjelu pa ga prelijte vrućim crnim čajem.
Promiješajte i ostavite da odstoji.
Brašno prosijte u veliku zdjelu sa sodom bikarbonom.
Dodajte maslac i utrljajte ga u brašno da dobijete mrvičastu smjesu.
Umiješajte šećer, jaja, mlaćenicu i začine.
Dobro izmiješajte.
Na kraju umiješajte suho voće preliveno čajem i sve dobro izmiješajte.
Smjesu ulite u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.

Nema komentara:

Objavi komentar