četvrtak, 1. listopada 2020.

Kukuruzni kruh




Ovaj kruščić proizvod je moje male Korona pekarnice.
Krenula sam s originalnim receptom koji sam kroz 5-7 pokušaja prilagodila svom ukusu i sada sam u potpunosti zadovoljna.,

RECEPT:

500 g brašna
300 g kukuruznog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žlica soli
300 ml mlijeka
100 ml vode
100 ml ulja

Lagano zagrijte vodu i mlijeko tako da bude mlako.
Dodajte šećer i suhi kvasac i izmiješajte.
Stavite na toplo mjesto da se kvasac zapjeni.
U veliku posudu prosijte obje vrste brašna pomiješane sa soli.
Ulite zapjenjeni kvasac i ulje.
Umijesite glatko tijesto.
Tijesto vratite u lagano pobrašnjenu posudu pa stavite na toplo mjesto da se diže dok mu se ne udvostruči volumen, otprilike 1 sat.
Namastite i pobrašnite kalup za kruh.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površine premijesite tijesto i oblikujte ga po želji.
Oblikovani kruh stavite u pripremljeni kalup pa ponovno dižite na toplom mjestu 1 sat.
Ugrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite zagrijavati metalni lonac.
Stavite dignuti kruh u pećnicu a u lonac koji se grijao zajedno s pećnicom ubacite par kockica leda, koje će otapanjem stvoriti vodenu paru.
Pecite kruh 10 minuta a nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 220 C i izvadite lonac u kojem je bio led.
Nastavite peći kruh još 30-ak minuta ili dok ne bude imao lijepu zlatno žutu i hrskavu koricu.

Nema komentara:

Objavi komentar