četvrtak, 7. veljače 2019.

Kuglof sa bučom

Čitam jučer Ivanin post.
I nađem se u svakoj riječi, jer ja baš volim sve uredno složeno, nisam tip za kaos.
Par minuta kasnije naletim na članak kako si organizirati život da nam bude što jednostavnije.
I ako skrolate skoro do dna članka vidjeti ćete fotografiju kuhinjske radne površine na kojoj se nalaze staklene doze za kekse.
A keksi složeni ko vojnici.
Dakle tu podvlačim crtu, bez obzira koliko super izgledalo i privlačilo me ipak mi je to malo previše.
Ovaj uvodni dio nema nikakve veze sa receptom, jedina poveznica je možda da si sada mogu objasniti zašto tako volim kuglofe, tako su divno simetrični.
Original recepta pronašla sam ovdje.
Recept sam prilagodila nama, prvenstveno smanjivanjem količine šećera, u originalnom receptu navodi se 600 g pa mislim koji vrag, kaj je previše previše je.

RECEPT:
Recept za ispis

425 g brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli
1 1/2 žličice cimeta
3/4 žličice đumbira u prahu
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
4 jaja
200 g šećera
170 ml ulja
425 g pirea od buče
2 žlice arome vanilije
50 g nasjeckanih oraha
50 g suhih brusnica
50 g nasjeckane čokolade

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić pa prosijte smjesu.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom.
U pjenastu smjesu umiješajte ulje, pire od buče i aromu vanilije. Izmiješajte.
Umiješajte i smjesu prosijanih suhih sastojaka.
Na kraju umiješajte nasjeckane orahe i čokoladu te brusnice koje ste prethodno namočili u smjesu mlake vode i ruma pa ih ocijedili od viška tekućine.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup za pečenje.
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-ak minuta.
Pečen kuglof istresite na tanjur za posluživanje pa posipajte sa malo šećera u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar