ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Zobeni kruh sa trešnjama


Pomalo sam u kuhinji jagode zamijenila trešnjama.
Zanimljivo je kako sa trešnjama i nema baš jako puno recepata u kojim su sirove. Uglavnom su na neki način termički obrađene.
I ovaj recept je takav, sa pečenim trešnjama.
Ovaj kruh je idealan za doručak uz šalicu bijele kave. Kao i svaki taj nazovi "kruh" izuzetno je brz i jednostavan za pripremu.

RECEPT:
Recept za ispis

200 g brašna T-850
500 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
150 g šećera
250 ml mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
1 žlica vanilin šećera
70 g zobenih pahuljica
150 g očišćenih trešanja
2 žlice zobenih pahuljica za posip

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte obje vrste brašna sa praškom za pecivo,sodom bikarbonom i zobenim pahuljicama.
U drugoj posudi pomješajte šećer,vanilin šećer, mlijeko, ulje i jaje.
Prelite preko smjese brašna pa dobro izmješajte.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Po vrhu rasporedite očišćene trešnje i posipajte preostalim zobenim pahuljicama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.

3 komentara:

  1. Kod nas još nema domaćih trešanja a ove iz uvoza su papreno skupe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas ih ima mada ne mogu reći da su baš najpovoljnije, kako koji dan im varira cijena na placu.

      Izbriši
  2. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
    I love your page on your post.. That is so pretty..
    ดูหนัง

    OdgovoriIzbriši