četvrtak, 21. lipnja 2018.

Plešivički copanjak


Jednostavan slani kolač vrlo sličan rudarskoj greblici a ipak malo drugačiji. 

RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

500 g brašna
1 žlica masti
250 ml kiselog vrhnja
1 žličica soli

Za nadjev:

1 pušlek mladog luka
200 g špinata
500 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
1 žličica soli

Sitno nasjeckajte mladi luk pa ga propirjajte na malo ulja dok ne omekša. Špinat operite i osušite pa ga nasjeckajte na manje komadiće. Dodajte u luk i kratko pirjajte dok ne omekša. Ohladite.
U ohlađeno umiješajte svježi kravlji sir, jaja i soli prema okusu.
Namastite i pobrašnite veliki plitki lim.
Zagrijte pećnicu na 190 C.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa dodajte mast, kiselo vrhnje i sol. Umijesite glatko tijesto.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljate tijesto na dvostruku veličinu lima koji ste pripremili.
Premažite pripremljenim nadjevom i preklopite drugom polovicom tijesta. Nabockajte vilicom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta ili dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar