ponedjeljak, 11. lipnja 2018.

Crumble sa jagodama i rabarbarom


Znam da svatko od vas vjerojatno ima neki svoj recept za crumble. 
I ja imam i bila sam jako zadovoljna njime. Dok je bio vruć direktno iz pećnice.
Ako mi ga je malo ostalo nije mi više bio tako dobar jer je posip bio uronjen u voće i više nije bio hrskav.
I onda sam vidjela kod Jamie Olivera da on peče posebno voće a posebno posip.
I eureka svi moji problemi su riješeni.

RECEPT:
Recept za ispis

250 g rabarbare
500 g jagode
200 g šećera
sok i korica 1 limuna

Za posip:

150 g maslaca
100 g šećera
150 g brašna
1/2 žličice soli
50 g listića badema 
50 g zobenih pahuljica

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Rabarbaru i jagode operite i narežite na manje komadiće. Stavite u vatrostalnu posudu pa im dodajte šećer te sok i naribanu koricu limuna. Izmiješajte.
Stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite dok voće ne omekša.
Za posip  u posudu stavite sve sastojke pa trljajte prstima dok ne dobijete sitne mrvice.
Rasporedite u tankom sloju na li za pečenje.
Pecite u pećnici 25-30 minuta uz povremeno miješanje dok ne dobiju lijepu boju.
U zdjelice stavite dvije do tri žlice pečenog voća pa posipajte sa malo posipa i po želji dodajte još i sladoled od vanilije.

Nema komentara:

Objavi komentar