četvrtak, 7. lipnja 2018.

Princeze sa jagodama


Danas jedan recept za više klikova.
Ne znam jeste li primijetili ali fotke ovakvih kremasto voćnih slastice privući će puno, puno više ljudi da klikne na recept nego fotka zdjele zobene kaše za doručak.
Čisto ljudski kada razmislite.
Uglavnom ovo su princes krafne. Samo pečene u jednom komadu a ne pojedinačno.
Krema klasična slastičarska koja uz dodatak nekog voća odlično funkicionira.
Igrajte se, sigurna sam da bi i sa malinama bila odlična.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

200 g maslaca
390 g brašna
390 ml vode
8 jaja

Za kremu:  

800 ml mlijeka
100 g šećera
4 žumanjka
70 g gustina
20 g vanilin šećera
500 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu

Za sastavljanje:

jagode 

Za posip:

šećer u prahu

Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje dimenzija 40 x 30 cm.
U prikladni lonac stavite vodu i maslac pa kuhajte dok ne provrije i maslac se ne otopi. Dodajte brašno  pa miješajte žustro drvenom kuhačom dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki.
Mikserom umiješajte jedno po jedno jaje.
Dobiveno tijesto rasporedite po pripremljenom limu i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
Ohladite.
Za kremu u prikladan lonac stavite 500 ml mlijeka, šećer i vanilin šećer.
Kuhajte dok ne provrije.
Preostalih 300 ml mlijeka pomiješajte sa žumanjcima i gustinom dok ne dobijete glatku smjesu. 
Uzavrelo mlijeko ulite u smjesu žumanjka pa izmiješajte.
Vratite sve u lonac pa kuhajte na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Ohladite.
Vrhnje za šlag i šećer u prahu izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.  Umiješajte ohlađenu kremu sa žumanjcima.
Pečeno tijesto prerežite na pola tako da dobijete dva lista.
U lim stavite donji dio tijesta pa ga premažite kremom.
Jagode operite, osušite i narežite na šnitice.
Složite na kremu.
Poklopite drugim djelom tijesta i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu i narežite na kocke po želji.

2 komentara:

  1. Od uvek je bilo tako da nas slika lepog slatkiša više privuče da otvorimo recept nego li ono što je zdrava za nas...odlične krem pite.

    OdgovoriIzbriši