ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Zobeni kruh sa trešnjama


Pomalo sam u kuhinji jagode zamijenila trešnjama.
Zanimljivo je kako sa trešnjama i nema baš jako puno recepata u kojim su sirove. Uglavnom su na neki način termički obrađene.
I ovaj recept je takav, sa pečenim trešnjama.
Ovaj kruh je idealan za doručak uz šalicu bijele kave. Kao i svaki taj nazovi "kruh" izuzetno je brz i jednostavan za pripremu.

RECEPT:
Recept za ispis

200 g brašna T-850
500 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
150 g šećera
250 ml mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
1 žlica vanilin šećera
70 g zobenih pahuljica
150 g očišćenih trešanja
2 žlice zobenih pahuljica za posip

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte obje vrste brašna sa praškom za pecivo,sodom bikarbonom i zobenim pahuljicama.
U drugoj posudi pomješajte šećer,vanilin šećer, mlijeko, ulje i jaje.
Prelite preko smjese brašna pa dobro izmješajte.
Ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Po vrhu rasporedite očišćene trešnje i posipajte preostalim zobenim pahuljicama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.

2 komentara:

  1. Kod nas još nema domaćih trešanja a ove iz uvoza su papreno skupe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas ih ima mada ne mogu reći da su baš najpovoljnije, kako koji dan im varira cijena na placu.

      Izbriši