utorak, 6. prosinca 2016.

Palčići sa kokosom


Volim ovo hladno vrijeme, nekako mi baš odgovara. 
Volim kada me štipa za obraze, probudi me nekako, živnem. I imam volje i energije za sve i svašta.
Nastavljam sa receptima za sitne kolačiće.
Recept za ove keksiće pronašla sam kao dodatak kalendaru Marthe Stewart. Nije da baš kupujem kalendare ali ovaj je imao nestvarno lijepe fotke hrane tako da mu jednostavno nisam mogla odoljeti.
Zadnjih par godina u kuhinji mi visi kalendar Dr. Oetkera. I on ima lijepe fotke, nekako baš prikladne za moju slastičarski orijentiranu kuhinju.
Ukoliko koristite njihove proizvode sačuvajte ambalažu i pošaljite pa možda osvojite i kalendar. Na ovom linku možete doznati više informacija.
E da recept, vrlo sličan našim husarima ali ipak malo drugačiji. U ove keksiće kokos ide samo izvana dok se u husare umijesi u tijesto. Isto tako ovdje se pekmez puni u rupice prije pećenja, dok se husari pune nakon pečenja.
Fini su.
Slični ali drugačiji.


RECEPT:
Recept za ispis

Za keksiće:

375 g maslaca
200 g šećera
1 žlica arome vanilije
450 g brašna
1/4 žličice soli 

Za ukras i punjenje:

1 jaje
kokos
pekmez po želji (ja sam koristila marelicu i malinu)


Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Umiješajte i aromu vanilije i sol. Prosijte brašno pa ga umiješajte u smjesu maslaca. Mijesite dok ne dobijete povezano tijesto. Omotajte tijesto rastezljivom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Obložite dva lima papirom za pečenje.
U zdjelici vilicom razmutite jaje a u drugu stavite kokos.
Od ohlađenog tijesta oblikujte kuglice pa svaku prvo umočite u razmućena jaja pa u kokos. Krajem kuhače utisnite rupicu u svaku kuglicu. 
Dresir vrećice napunite pekmezima, jednu onim od marelice a drugu od maline. Polovicu pripremljenih pačića napunite pekmezom od marelice a drugu polovicu pekmezom od maline.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne dobiju lijepu boju, 20-ak minuta.

4 komentara: