četvrtak, 7. travnja 2016.

Grieskoch



Nedavno sam naletjela na članak " Kako znaš da si food blogger?" Znam da je članak star, nekako se mutno sjećam da sam ga već čitala i smijuljila se. Pročitala sam ga ponovno, sa komadom papira i olovkom u ruci da zabilježim koliko sam ustvari food blogger, kao da rješavam neki test.
Rezultat je da sam se složila sa 12 od 40 navoda.
To znači da sam food blogger ali ne onaj naporan tip koji svojim hobijem zlostavlja okolinu. Nadam se , ja si to tako pozitivno objašnjavam.
Iskreno mislim da striček Irvin malo pretjeruje, ali Amerikanci su sloni tome pa im to ni ne zamjeram, više mi je smiješno.
Što bih dodala na listu kako znaš da si food blogger:
- naučio si prijatelje i obitelj na nešto novo
- odveo si iste na neko sa hranom povezano događanje na koje inače ne bi nikada otišli ( apsolutno sam ih navukla na Pivo & burger fest u Ljubljani.  To nam je sada već tradicionalni vikend izlet.  Post o prvom i drugom posjetu. Ako ima zainteresiranih ponovno se održava ovog vikenda i naravno da mi idemo:)
- isprobavanje različitih recepata za istu stvar u nadi da pronađete svršeni recept. Baš kao za koh,  ovo je četvrti puta ( 1, 2, 3) da ga radim  ili kao serija postova o speculaas keksima. (1, 2 , 3 i 4) :)
Baš me zanima kaj vi mislite, imate li što dodati na popis i sa koliko se tvrdnji iz originalnog članka slažete.
Original recepta pronašla sam u nikada prežaljenoj Sensa Sretnoj hrani iz prosinca 2010.


RECEPT:
Recept za ispis

200 ml mlijeka
4 žlice griza
žlica maslaca
1 vanilin šećer
4 jaja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
umak od kupina

U mlijeko dodajte šećer, sol i maslac pa zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok ne provrije. Dodajte griz, smanjite vatru i lagano miješajte dok se ne zgusne. Kada se griz zgusne maknite ga sa vatre  i ostavite da se ohladi. 
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pjenasto umutite žumanjke i vanilin šećer pa ih umiješajte u griz. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Snijeg rukom umješajte u smjesu griza i žumanjaka. Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite dok ne poprimi lijepu zlatno žutu boju. Ostavite da se malo ohladi pa narežite po želji. Poslužite mlako preliveno umakom od kupina.

Broj komentara: 5:

  1. Dodala bih jos:
    - isprobavas sve recepte svojih omiljenih blogera
    - maltretiras svoje doma, rodbinu, susjede i kolege s posla o istima.
    Kaj se tice koha, to je jos jedan u nizu finih desertica iz mojeg djetinjstva, pa je samim time meni prirastao srcu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo sve jako fino izgleda.:) Idem sada da procitam clanak.:)) p.s. draga, poslala sam ti mejl, pa samo proveri da li je stigao.:)*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. p.s. stigla mi je poruka da se mejl vratio, mozda sam fulala adresu... napisi mi molim te na mignonne-le@hotmail.com :)

      Izbriši
    2. Hvala! Svakako javi povratne informacije o članku :)
      Poslala sam ti mail.

      Izbriši