ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Bakin rajs puding a vanilijom i preljevom od karamele



Nije ovo recept moje bake. Moja baka je bila tata mata za buhtle i štrudlu od jabuka.
Ovo je recept nečije tuđe bake koji sam pronašla u jednom od brojeve Sensa Sretne hrane dok je još izlazila.
Ukoliko Vam treba recept za  jednostavan i lagani desert ne trebate više tražiti, ovo je recept za Vas.

RECEPT:
Recept za ispis

Za rižu:

100 g riže 
315 ml mlijeka
60 ml vrhnja za šlag
srž pola mahune vanilije
50 g šećera

Za karamel:

100 g šećera
2 žlice vode 
sok 1 limuna

Pod laganim mlazom vode isperite rižu. U srednje veliku posudu, na laganu vatru, stavite rižu, mlijeko, vrhnje i srž mahune vanilije. Pustite da lagano kuha 20-30 minuta uz stalno miješanje. Dodajte šećer, promiješajte i maknite sa vatre. Rasporedite kuhanu rižu u posudice u kojem ćete ga poslužiti i pripremite karamelu.
U posudu stavite šećer i vodu i pustite da zakuha. Smjesa mora postati zlatno žuta. Postepeno umiješajte limunov sok i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite sa vatre, pustite da se malo ohladi pa prelite preko riže u posudicama za posluživanje.

4 komentara:

  1. Mislim da je mojoj riži dosadio stir&fry ;) mogla bi malo i u slatko! Hvala na ideji! Prekrasno izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! A moja riža bi morala malo u slano :)

      Izbriši
  2. Ovo mi se cini super fino i brzo, savrseno za jedan bezvezni utorak!

    OdgovoriIzbriši