četvrtak, 15. travnja 2010.

Čupavci

Ovo "proljeće" me totalno izluđuje. Nikako da se odlući hoće li biti sunčano i toplo ili kišovito kao što je ovih dana.Nije ni čudno što sam se razboljela.Ovih zadnjih par dana šmrcam i kašljucam i nemam ni volje ni energije za ništa.Ne baš za ništa jedino mi se da uvaliti na trosjed i čitati.U jednom kratkom naletu energije smućkala sam si čupavce da imam nešto slatko  i fino za popapati dok čitam.

Sastojci:

Za tijesto:
150 g maslaca
400 g šećera
3 jaja
3 dcl mlijeka
450 g brašna
1,5 pecilni prašak

Za umak:
3 dcl mlijeka
30 dag čokolade
30 dag maslaca
20 dag šećera



Pijenasto izmiksati margarin, šećer i jaja.U smjesu umiješati mlijeko te prosijanu smjesu brašna i pecilnog praška.Izliti smjesu u plitki lim od pećnice i staviti peći na 180 C oko 25 minuta.Ohladiti i ohlađeni biskvit narezati na manje kockice.
Na laganoj vatri kuhati mlijeko,maslac,čokoladu i šećer dok se čokolada i maslac ne rastope. Kockice umakati u čokoladni umak te zatim uvaljati u kokosovo brašno.

Verzija za ispis

Broj komentara: 5:

  1. Nekako od svih kolača s kokosom ja najviše volim čupavce. Mislim da je tajna u količina čokolade koja ide u umak :) Odličan je recept.
    I jedna mala primjedba, stavila si verziju za ispis, ali očito nisi dokument učinila javnim. Kad ti klikneš na njega, on ga otvara, ali nikom drugom. Provjeri! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne kužim kaj se događa! Ili mi dupla komentar ili ga uopćene objavljuje. Sad imaš jedno pet mojih komentara valjda ;))sorry!

    OdgovoriIzbriši
  3. Od svih kolača s kokosom čupavci su mi najdraži. Mislim da je tajna u količini čokolade koja ide u umak. :) Recept je odličan!
    I jedna primjedba. Vidim da si stavila verziju za ispis, ali nisi dokument učinila javnim. Tebi se otvara kad klikneš na njega, ali nikom drugom. Provjeri! :)

    OdgovoriIzbriši