ponedjeljak, 26. travnja 2010.

Ajme koliko nas je! - Musli

Ovo je moja ulaznica za ovomjesečini krug igre Ajme koliko nas je!. Igru je pokrenula Moonson a ovomjesečna domačica nam je Jasenka sa bloga Sweet corner a tema su sjemenke i orašasti plodovi.Čim sam  vidjela šta je tema odmah sam se sjetila mog svakodnevnog doručka.E sada recept za ovo sam pronašla negdje u bespućima interneta i točan naziv ovog jela je homemade granola ali ne znam kako bih prevela točno to prevela pa ja to u slobodnom prijevodu i svoj slobodnoj volji vodim pod musle.Ako neko ima neki točniji prijevod neka mi javi.

Sastojci ;

250 g zobenih pahuljica
100 g krupno mljevenih badema ili lješnjaka (ili nekog drugog orašastog voća po želji)
100 g miješanih sjemenki (ja sam koristila mješavinu sezama,lana i bučinih koštica)
8 žlica meda
2 žlice maslinovog ulja (ako ne volite maslinjak može i neko drugo ulje po želji)
100 g suhog voća

Zagrijati med i ulje dok ne bude sasvim tekuće. U rastopljeni med umiješati zobene pahuljice, bademe i sjemenke.Dobro izmiješati da se svi sastojci lagano oblože smjesom meda.Sve istresti na lim obložen masnim papirom i staviti u pećnicu na 150 C oko 20 minuta.Možete ih peći i kraće ali ja volim da su jako hrskave.Na polovici pečenja izvaditi iz pećnice te izmiješati i vratiti da se ispeče do kraja. Ohlađene pahuljice razmrviti (jer će se zalijepiti zbog meda) i izmiješati sa nasjeckanim suhim voćem. Poslužiti sa malo svježeg voća i mlijekom ili jogurtom.

 



1 komentar:

  1. hvala ti puno na ulaznici u sudjelovanju, musle obozavam i svako jutro su na mom stolu i jedva cekam da isprobam tvoju varijantu !
    Jasenka - Sweet Corner

    OdgovoriIzbriši