petak, 23. travnja 2010.

Kockice od kave

Zaželjela sam  pojesti neki onako suhi kolačić da nema baš kreme nego da ga mogu "tunkati" u čaj.Nisam htjela raditi nešto već isprobano neko sam krenula u potragu po Foodgawkeru za nečim novim. Evo što sam pronašla; ovo je originalni recept koji sam malo izmijenila .Naime imam neku averziju prema jajima koja prije konzumacije nisu na bilo koji način termički obrađena. Kolačići su izuzetno ukusni i izvrsno pašu u kombinaciji sa jagodama.

Sastojci:

1.5 dcl mlijeka
20 g instant kave
450 g brašna
1 pecilni prašak
250  g  maslaca
srž pola mahune vanilije
350 g šećera
4 jaja

Zagrijati mlijeko i u toplom mlijeku rastopiti instant kavu.Ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmiksati maslac, srž vanilije i šećer.Dodati jaja jedno po jedno i miješati dok se jaja  i maslac ne povežu u jednoličnu smjesu.Umiješati prethodno prosijano brašno sa pecilnim praškom.Smjesu izliti u veliki lim od pećnice i peći na 180 C oko 30 minuta. Mlaki kolač preliti glazurom.

Glazura:
0,5 dcl mlijeka
2 žlice instant kave
200g šećera u prahu

Zagrijati mlijeko i u njemu otopiti instant kavu.Šećer u prahu prosijati u zdjelu  i preliti sa mlijekom u kojem je otopljena kava.dobro izmjesti.Glazura bi trebala biti dosta gusta jer će se još malo otopiti od temperature kolača.Preliti preko biskvita i ohladiti.Ohlađeni kolač rezati na kockice i  poslužiti.



Nema komentara:

Objavi komentar