četvrtak, 24. srpnja 2025.

Raffello panna cotta

Za ovako vruće dane kao danas, mislim da nema bolje slastice od panna cotte.
Brzo se priprema i zahtjeva minimum kuhanja a poslužena direktno iz friđa super hladi.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Za panna cottu:

500 ml vrhnja za šlag
100 ml mlijeka
1 žlica kokosovog brašna
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu

Za preljev od malina:

150 g malina
1 žlica vanilin šećera

Za ukras:

maline
listići kokosa

Pripremite 4 bočice za posluživanje panna cotte.
U manji lonac stavite maline i vanilin šećer pa kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete smjesu nalik na pekmez.
Rasporedite u pripremljene bočice.
Želatinu stavite u šačicu pa je prelijte s 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
U lonac ulijte vrhnje za šlag i mlijeko pa umiješajte kokosovo brašno i šećer u prahu.
Kuhajte na umjerenoj vatri dok ne provrije.
Preko nabubrene želatine prelijte 2-3 žlice vruće smjese vrhnja za kuhanje.
Miješajte dok se žeatina ne otopi.
Ulijte u smjesu vrhnja i izmiješajte.
Prelijte preko bočica u kojima je preljev od maline.
Ohladite.
Prije posluživanje svaku panna cottu ukrasite s nekoliko malina i listićima kokosa.

Nema komentara:

Objavi komentar