Super jednostavan i brz a preukusan kolač.
Ovaj na fotki je s višnjama ali odličan je s bilo kojim drugim voćem, isprobano s malinama i breskvama.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za podlogu:
100 g pirovog brašna
100 g zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
80g smeđeg šećera
100 g maslaca narezanog na manje komadiće
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Za nadjev:
400 g grčkog jogurta
20 g smeđeg šećera
20 g škrobnog brašna (gustina)
300 g višanja
Zagrijati pećnicu na 180 C.
Namastiti i pobrašniti dublji lim dimenzija 20 x 30 cm.
U veću posudu stavite sve sastojke za podlogu i sjediniti tako da dobijete mrvičastu smjesu.
2/3 smjese istresti u pripremljeni lim za pečenje.
Dobro utisnuti ( ja to radim dnom čaše) i poravnati.
Grčki jogurt pomiješati sa šećerom i škrobnim brašnom.
Izliti preko podloge pa poravnati površinu.
Na smjesu od jogurta rasporediti višnje.
Preko višanja rasporediti preostalu 1/3 količine smjese za podlogu.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.
Prije posluživanja kolač ohladiti i narezati po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar