četvrtak, 12. studenoga 2020.

Grilijaž rolada sa čokoladom i orasima

 

Čudan dan danas.
Dug, beskrajno dug sa zilijardu stvari za obaviti i napraviti.
A ništa mi se ne da.
Nije da nemam snage samo nikako da se pokrenem.
Pa sam si napravila kavu i odrezala komadić ove rolade, možda me pokrene.
original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Za roladu:

8 bjelanjka
8 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
2 žlice brašna
pola vrećice praška za pecivo

Za grilijaž:

130 g šećera
100 g oraha

Za kremu:

8 žumanjaka
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
200 g grilijaža

Za glazuru:

100 g čokolade
3 žlice ulja
2 žlice grilijaža za posip

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke i šećer istući u čvrsti snijeg. 
Dodati orahe , brašno i prašak za pecivo pa nježno izmiješati.
Smjesu uliti u pripremljeni lim i zagladiti površinu.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Pečenu koru izvadite iz lima pa je ostavite da se ohladi ravna, bez rolanja.
Za grilijaž u tavici debelog dna karamelizirati šećer.
U karamelizirani šećer dodati orahe i izmiješati.
Smjesu istresti na silikonsku podlogu i ohladiti.
Ohlađeni grilijaž izmljeti.
Odvojiti dvije žlice grilijaža za dekoraciju.
Za kremu mikserom pjenasto izraditi žumanjke sa šećerom.
Dobivenu smjesu kuhati na pari 10-ak minuta pa je ohladiti.
Mikserom pjenasto izraditi maslac.
Dodati ohlađenu smjesu žumanjka i izmiješati.
Čokoladu otopiti na pri.
Dobivenu smjesu maslaca i žumanjka podijeliti na dva djela pa u jedan umiješati grilijaž a u drugi otopljenu čokoladu.
Ohlađeni biskvit premazati kremom sa grilijažom pa je staviti u zamrzivač na 15 minuta da se stisne.
Za to vrijeme čokoladnu kremu spremiti u hladnjak.
Ohlađenu roladu premazati i čokoladnom kremom.
Roladu zamotati tako da paralelno s rolanjem odvajate i papir na kojem se rolada pekla.
Roladu omotati rastezljivom folijom i staviti je u hladnjak preko noći.
Čokoladu otopite na pari pa u nju umiješajte ulje.
Ohlađenu roladu preliti čokoladnom glazurom i posipati grilijažom.
Narezati na šnite prije posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar