petak, 6. studenoga 2020.

Mak-limun keksići

 

Jučer sam u gradu vidjela prvo okićeno božićno drvce.
Nekako sam mišljenja inače kako je i možda i malo prerano početkom 11 mjeseca već okititi bor ali uvijek me to potajno razveseli, taj prvi.
A ova godina takva kakva je malo veselja nam stvarno nije na odmet.
Kad bolje razmislim možda da su počeli s borovima početkom 9 :)
Uglavnom prvi bor = prvi keksići
Što ustvari nije istina jer ja cijelu godinu imam u svoj cuker tegli nekakve keksiće čisto za onaj trenutak kada sam eto baš u prolazu kroz kuhinju a pao mi je šećer.

RECEPT:

Za keksiće:

400 g brašna
100 g mljevenih badema
200 g maslaca
80 g šećera
2 žumanjka
naribana korica 1 limuna
20 ml limunovog soka
prstohvat soli
20 g maka

Za ukrašavanje:

sok pola limuna
120 g šećera u prahu

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa dodajte mljevene badema, maslac, šećer, žumanjke, naribanu limunovu koricu, limunov sok, sol i mak pa umijesite tijesto.
Od tijesta oblikujte kuglice pa ih slažite na pripremljeni lim.
Svaku kuglice spljoštite dlanom.
Keksiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.
Ohladite.
Za glazuru pomiješajte limunov sok sa šećerom u prahu.
Glazuru prebacite u dresir vrećicu pa je prošarajte po keksićima.

Nema komentara:

Objavi komentar