ponedjeljak, 13. srpnja 2020.

Nepečena torta od jogurta i borovnica



Znate ono kada vam dan započne s problemom koji vam se čini velik kao kuća?
I sve što vam je u glavi kaj sad, kako ću to.
I onda se sve posloži tako da riješite problem u jednom prijepodnevu, glatko da glađe ne bi zamislili ni u najluđim snovima.
Danas je takav dan.
Imam više sreće nego pometi.
O kako sam vesela. 
Takav dan zaslužuje tortu.
Original recepta pronašla sam kod Matejke.

RECEPT:
Za kalup promjera 20 cm

Za podlogu:

200 g keksi
125 g maslaca

Za kremu:

200 ml vrhnja za šlag
360 g jogurta
50 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
1 paketić želatine u prahu
250 g borovnica

Kalup za tortu promjera 20 cm premažite maslacem a stranice obložite papirom za pečenje.
kekse sameljite i otopite maslac.
Pomiješajte pa dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup.
Utisnite da dobijete ravnomjerno raspoređenu podlogu.
Ja uzmem čašu pa dnom utiskujem.
Ohladite.
Vrhnje za šlag izmiksajte.
Želatinu pripremite prema uputstvima na omotu.
Zagrijte dvije do tri žlice pa u njoj otopite nabubrenu želatinu.
Želatinu pomiješajte s jogurtom, šećerom, vanilijom i limunovom koricom a zatim u tu smjesu umiješajte šlag.
Umiješajte borovnice koje ste prethodno oprali i osušili.
Prelijte kremu preko pripremljene podloge i stavite tortu u hladnjak.
Ohlađenoj torti odvojite prsten kalupa i papir za pečenje kojim ste ga obložili.
Ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar