četvrtak, 16. srpnja 2020.

Mousse od griza sa malinama



Čekam danas u redu na blagajni i prisluškujem razgovor gospođe i prodavačice.
Kakva je ovo godina katastrofa, korona, potres sad nam samo još i poplava fali.
A i ovo ljeto veli gospođa koja kupuje, pa uopće kao da i nije, kakvo je to vrijeme uopće nije ni bilo vruće.
Dakle slažem se da se ova godina i nije nešto pokazala, mogla je biti i bolja.
Ali ljetom sam zadovoljna, loše podnosim te vručine i uopće se neću žaliti, meni je ovo optimalno ljeto.
Red sunca, nešto kiše (da mi se moj mini vrt baš ne spali) a temperature ugodne. Ne cijedi se s mene nakon dva koraka.
I dođeš doma napraviš si kavicu i ako si bila vrijedna dan prije u hladnjaku te čeka ovaj mousse. Uzmeš njega i kavicu i sjedneš na terasu a vjetrić lagano pirka.
Najbolje ljeto.
Original recepta pronašla sam ovdje. 
 
RECEPT:

Za kremu:

500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
80 g šećera
100 g pšeničnog griza
2 jaja
100 g krem sira

Za voćni preljev:

maline
voda
šećer

Pripremite 6 posudica za posluživanje.
U prikladnoj posudi zagrijte mlijeko sa 40 g šećera.
Mahunu vanilije uzdužno prerežite pa srž stavite u mlijeko.
U zagrijano, skoro provrelo mlijeko, umiješajte griz.
Smanjite vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se griz ne skuha i dobijete smjesu gustoće otprilike poput pudinga.
Umiješajte dva žumanjka.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli i preostalih 40 g šećera.
Umiješajte u smjesu kuhanog griza te dodajte i sir.
Izmiješajte. 
Rasporedite u pripremljene posudice za posluživanje pa ih stavite u hladnjak da se dobro ohlade.
Maline pomiješajte s malo vode i šećera po ukusu.
Kuhajte dok voće ne omekša.
Prije posluživanja prelijte po ohlađenom grizu.

Nema komentara:

Objavi komentar