utorak, 18. svibnja 2021.

Tiramissu sa jagodama

Upala sam u neku foto blokadu zadnjih mjesec i pola.
Jednostavno nemam ni inspiracije ni volje fotkati.
Kuham, pečem jednakim intenzitetom ali kada treba uhvati fotoaparat i ovjekovječiti to što sam napravila, blokada.
Pretpostavljam da je kriv instagram i sve te divne fotke ostalih foodblogera, jednostavno moje nikada nisu tako dobre.
I znam nikada neće ni biti ako ne budem vježbala.
I zato od danas počinjem svaku stvar koju napravim odmah i fotkati.
Fotka za ovaj tiramissu s jagodama je skroz bez veze ali to mi je referentna vrijednost tako da imam za usporedbu kroz godinu dana.
 
RECEPT:
 
 
20-ak piškota
sok od bazge za umakati piškote
 
Za kremu:
 
2 jaja
250 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera
2 žlice oštrog brašna 
250 g mascarponea
 
Jagode
 
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Odvojite  žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanajke i šećer miksajte dok se smjesa ne udvostruči i posvijetli.
U snjesu žumanjaka umiješajte oštro brašno i mascarpone.
Nježno umiješajte i snijeg od bjelanjaka i šlag.
Pripremite čaše u kojima ćete posluživati desert.
Jagode operite i narežite na manje komadiće.
Piškote umočite u sok od bazge pa ih složite na dno svake čaše.
Na piškote stavite malo jagoda p dvije žlice kreme.
Ponovno piškote umočite u sok od bazge, dodajte jade i kremu.
Pripremljen slastice stavite u hladnjak da se dobro ohlade.
Prije posluživanja ukrasite po  želji.

Nema komentara:

Objavi komentar