ponedjeljak, 21. prosinca 2020.

Buche de noel


Ako niste baš od tradicionalnih suhih božićnih kolačića a željeli bi nešto što ima taj božićni okus onda Vam preporučujem ovu roladicu.
Nije zahtjevna za izradu, najviše vremena će Vam oduzeti ukrašavanje  a i to je isto po Vašim željama.
Jer ako i bude manje ukrašena neće biti ništa manje ukusna.
original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za roladu:

6 jaja 
100 g šećera
120 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
3 žlice kakaa
1 žličicu začina za speculaas

Za kremu:

250 g mascarponea
130 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
naribana korica 1 naranče

Za ukras:

100 g tamne čokolade

Zagrijte pećnicu na 190 C.
Veliki, plitki lim obložite papirom za pečenje.
Prosijte brašno s praškom za pecivo, kakaom i začinima za speculaas.
Odvojite bjelanjke od žumanjka.
Bjelanjke mikserom izradite u čvrsti snijeg.
Malo po malo umiješajte šećer.
Dodajte jedan po jedan žumanjka.
Na kraju umiješajte prosijanu smjesu brašna.
Smjesu rasporedite na pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Još topli biskvit urolajte u roladu.
Ohladite.
Za kremu miksrom izradite mascarpone, vrhnje za šlag, šećer u prahu i naribanu koricu naranče dok se kreme ne stisne.
Razmotajte roladu pa je premažite sa 2/3 kreme.
Ponovno je urolajte i stavite na tanjur za posluživanje.
Premažite roladu izvana ostatkom kreme.
Ohladite.
Čokoladu otopite na pari.
Otopljenu čokoladu u tankom sloju rasporedite na papir za pečenje pa ostavite da se ohladi i ponovno stisne.
Ohlađenu čokoladu natrgajte na veće komade pa je ukrasno složite po roladi.

Nema komentara:

Objavi komentar