utorak, 15. prosinca 2020.

Keksići sa komadićima čokolade i tostiranim kokosom


Bez obzira na neobičnost ove godine gledam danas i jučer ljude na cesti i pomalo im se u očima i glasovima primijećuje ona,  tako tipična, prosinaćaka mahnitost.
Neke stvari se ne mijenjaju, očito.
Neke se ne mijenjaju ni kod mene.
Sukladno običaju i slušajući preporuku epidemiologa ja se od danas zatvaram doma i počinjem pomalo peći keksiće.
Jeee...
Ovi će biti jedni od onih koji će se naći u mojim poklon kutijicama.
Nadam se da ste svi dobro i da uživate što god radili.
Original recepta pronašla sam ovdje.


RECEPT:
Recept za ispis

60 g kokosa
225 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/8 žličice soli
100 g smeđeg šećera
60 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
13
130 g nasjeckane čokolade

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
Kokos u tankom sloju rasporedite na jedan lim.
Tostirajte ga u prethodno zagrijanoj pećnici 5-7 minuta dok se lagano ne tostira i zamiriše.
Ohladite.
Pomiješajte brašno , prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac i smeđi šećer. Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije.
Dodajte smjesu brašna, tostirani kokos i nasjeckanu čokoladu.
Oblikujte keksiće željne veličine pa ih slažite na pripremljene limove za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar