utorak, 10. travnja 2018.

Kruh od jabuka



Bila sam na placu danas ujutro prije posla.
I gledala sam jagode. 
Čak su kao i mirisale kad ste im se baš jako približili.
Ali nisam se odlučila kupiti ih, ne još.
Zato ovaj brzi kruh sa jabukama ne sa jagodama.
Tješi me da će uskoro i domaće pa će onda možda biti i kruh sa jagodama.
Recept sam pronašla u Dobroj hrani i malo ga prilagodila svom ukusu.

RECEPT:
Recept za ispis

150 g brašna
2 žličice posija
1 prašak za pecivo
80 g smeđeg šećera
prstohvat cimeta
prstohvat mljevenog klinčića
1 jaje
180 g jogurta
1 žlica meda
3 žlice maslinovog ulja
2 jabuke
1 žlica arome vanilije
malo smeđeg šećera za posip

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, posije, prašak za pecivo, smeđi šećer, cimet, klinčić i sol.
U drugog posudi pomiješajte jaje, jogurt, med, ulje i aromu vanilije. 
Jabuke operite pa im odstranite jezgru.
Jednu pomoću blendera usitnite u pire a drugu naribajte.
Smjesu mokrih sastojaka prelite preko suhih i dodajte i pire i naribanu jabuku.
Izmiješajte.
Rasporedite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Posipajte sa malo smeđeg šećera.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar