četvrtak, 13. srpnja 2017.

Kruh sa marelicama



Kod mene doma kada se kuha pekmez onda su sva popratna jela sa tim istim voćem.
Tako da smo ovih dana apsolutno u marelicama. 
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za marelice:

250 g marelica, očišćenih od koštica
1 štapić cimeta
srž pola mahune vanilije
30 g maslaca
1 žlica limunovog soka
1 žlica smeđeg šećera

Za kolač:

120 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
250 g brašna
85 g nasjeckanih oraha
40 g kokosa
1 prašak za pecivo

Namastite i pobrašnite duguljasti lim za kruh.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U tavicu stavite marelice, cimet, srž mahune vanilije, maslac, limunov sok i smeđi šećer. Izmiješajte pa kuhajte na umjerenoj vatri dok marelice ne omekšaju, otprilike 5 minuta.
Ohladite.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer. Kada smjesa postane pjenasta i šećer se otopi dodajte i jaje.Brašno prosijte s praškom za pecivo. U prosijanu smjesu umiješajte nasjeckane orahe i kokos. Umiješajte u pjenastu smjesu maslaca. Na kraju umiješajte i marelice.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta. 
Izvadite iz kalupa i ohladite.
Prije posluživanja narežite na šnite.

2 komentara:

  1. I treba biti tako :) ako su marelice, onda nek je sve u znaku marelica! Kolač mi je super, svakako ćemo probati!

    OdgovoriIzbriši