ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

Čokoladni puding


Uopće mi nije jasno zašto ovo nisam prije radila.
Ovo je nešto prefino.
Svi brzo u kuhinju skuhati ovaj puding.
To je zapovijed.
I tako će vam se dopasti da ćete ga kuhati svaki dan.
Obećajem.
Original recept sam pronašla u časopisu Mezze.

RECEPT:
Recept za ispis

750 ml mlijeka
120 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
3 žlice kakaa u prahu
50 g šećera
1 žličica arome vanilije
1 žličica instant kave
1/4 žličice soli
2 žlice gustina
3 žumanjka, lagano izmučena
100 g maslaca

Pripremite šalice ili posudice za puding u koje ćete ga uliti kada bude kuhan.
U prikladan lonac stavite 500 ml mlijeka sa sitno nasjeckanom čokoladom, kakaom, šećerom, aromom vanilije, instant kavom i soli. Kuhajte na umjerenoj vatri, uz povremeno miješanje, dok se sve ne otopi i ne dobijete jednoličnu smjesu.
Preostalih 250 ml mlijeka pomiješajte sa gustinom i lagano umučenim žumanjcima.
Kada smjesa mlijeka sa čokoladom zakipi maknite je sa vatre, pa je u tankom mlazu ulite u smjesu sa žumanjcima i izmješajte. Dobivenu smjesu vratite u lonac pa nastavite kuhati na umjerenoj vatri dok se smjesa ne zgusne.
Umiješajte maslac narezan na manje komadiće pa miješajte dok se ne otopi. 
Rasporedite u pripremljene šalice.
Po vrhu posipajte nasjeckanu čokoladu i u mužaru usitnjena zrna kakaa. 

Broj komentara: 6:

  1. Odlična poslastica..kao dete sam mnogo volela puding

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ja isto ali onda ga godinama nisam jela, mislim da ću mu se sada oper vratiti.

      Izbriši
  2. Sto godina se kanim da ga napravim, pa sve nikako..... Vala, takvu si mu preporuku dala, da ću morati....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tak ti je i meni bilo ali sada ću ga češće kuhati. Fakat je odličan.

      Izbriši