ponedjeljak, 29. kolovoza 2016.

Kruh sa krumpirom i limunom


Ideja za one kada kada vam ostane pire krumpira od ručka. Da nisu uvijek njoki ili kruh sa krumpirom. Potrošite ga fini kruh za doručak.

RECEPT:
Recept za ispis

Za kolač:

130 g maslaca
100 g šećera
3 jaja
120 g mljevenih badema
200 g hladnog pire krumpira
naribana korica 2 limuna
2 žličice praška za pecivo

Za preljev:

sok 1 limuna
2 žlice šećera u prahu

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za pečenje.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje i dobro izradite smjesu prije dodavanja sljedećega. Umijšajte mljevene bademe, ohlađeni pire krumpir , naribanu limunovu koricu i prašak za pecivo. Izmješajte. Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-60 minuta. 
Za preljev pomiješajte limunov sok i šećer u prahu.
Ostavite kolač da se ohladi 10-ak minuta pa ga istresite iz kalupa.
Prelite ga pripremljenim preljevom pa ga ostavite da se ohladi u potpunosti.
Prije posluživanja narežite na šnite.

2 komentara:

  1. Jako zanimljiv recept! Doduše, meni nikada ne ostane pire krumpir, jer koliko ga god pripremila, moji ga "krumpiraši" pojedu.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je dobra domačica, kad zna procijeniti koliko će se pojesti.

      Izbriši