četvrtak, 1. rujna 2016.

Kruh sa sjemenkama i orasima


Baš mi odgovara ovo produženo ljeto, totalno uživam. A i super mi je za dizanje kruha, brže sam gotova. :)


RECEPT:
Recept za ispis

500 g crnog brašna T-1100
1 vrećica instant kvasca
1 žličica soli
325 ml mlake vode
100 g mješanih sjemenki, ja sam koristila bučine i lanene
50 g oraha

U veliku posudu prosijte brašno i sol. U sredini napravite udubinu pa u nju stavite kvasac i ulite vodu. Mijesite dok ne dobijte povezano tijesto. Istrasite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu  posipanu sa sjemenkama i orasima. Nastavite mijesiti još 10-ak minuta dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Dobiveno tijesto vratite u zdjelu i prekrite ga čistom kuhinjskom krpom. Stavite ga na toplo mjesto i ostavite dok mu se ne udvostruči volumen, otprilike sat i pola.
Premijesite dignuto tijesto pa ga oblikujte po želji. Stavite ga na lim obložen papirom za pečenje i ponovno ga dižite prekrivenog kuhinjskom krpom 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 220 C. Pecite kruh u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta. Smanjite temperaturu na 190 pa nastavite peći kruh još 30-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar