četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Peciva sa pršutom i češnjakom


Fina, hrskava peciva za doručak. Češnjak koji je u tijestu daje onako taman dodatak okusu nije uopće prejaki.
Uz ova peciva sam na brzinu smućkala ovaj namaz koji sa pronašla u Mezze časopisu jer ipak je vrijeme pečenih paprika.

RECEPT:
Recept za ispis

400 g integralnog brašna
100 g brašna
1 paketić instant kvasca
1 1/2 žličice soli
1 žlica omekšalog maslaca
2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
5 šnita pršuta narezanog na manje komadiće
300 ml mlake vode
1 jaje, za premaz

U prikladnu posudu stavite obje vrste brašna, kvasac i sol. Izmješajte. Dodajte nasjeckani češnjak, pršut i maslac.
U sredini načinite udubinu pa u nju ulite vodu. Umijesite. Kada se tijesto poveže istresite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Tijesto stavite u lagano nauljenu zdjelu pa ga prekrite čistom kuhinjskom krpom. Ostavite na toplom mjestu da se diže 1 sat.
Dignuto tijesto premjesite i podjelite na 6 jednakih komada. Oblikujte u kuglice pa opet ostavite da odstoji 15-ak minuta.
Razvaljajte svaku kuglicu u dugačku traku. Položite je na radnu površinu tako da oblikuje slovo u. Jednom rukom uhvatite krajeve trake a drugom dno slova. Omotajte traku samu oko sebe.
Lim za pečenje obložite masnim papirom pa na njega slažite gotova peciva. Ponovno prekrite kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu još 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 230 C.
Dignuta peciva premažite lagano umućenim jajem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta pa smanjite temperaturu na 210 C i nastavite peći još 15 minuta.

Namaz od paprike:

1 pečena paprika
šaka lagano tostiranih oraha
20 g naribanog pecorina 
maslinovo ulje

Sve sastojke stavite u blender pa dobro izmiksajte. Dodajte maslinovog ulja prema potrebi da dobijete gusti, lako mazivi namaz.

Broj komentara: 5:

  1. Mirisuuu sa slike, obozavam te rusticne hlepcice.:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Mora da je savršeno! Samo mi otkrij tajnu kada bih se to morala ustati da napravim ovo za doručak?!?:)) Nema te hrane zbog koje bih rano ustala ako ne moram, tj. ne idem na poso. Jel' se može napraviti navečer, pa u jutro samo ispeči? Ja sam ti za takve recepte. Uf, baš dobro piše mignonne, mirišu mi do ovdje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam baš za rano dizanje. Možda neki kasni doručak? ;)
      Ja sam ih radila kasno navečer pa sam ih ujuro samo podgrijala.

      Izbriši
  3. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....

    OdgovoriIzbriši