ponedjeljak, 29. rujna 2014.

Pots de creme sa kruškom



Jedan vrlo jednostavan recept, koji, barem meni, izgleda vrlo dekadentno. 
Recept je iz Sensine Sretne hrane. Još uvijek žalim što taj časopis više ne izlazi, baš se znalo pronaći super recepata u njemu.
 
RECEPT:
Recept za ispis


Za kruške:

2 kruške
180 g šećera
sok 1 limuna
naribana limunova korica
1 vanilin šećer
štapić cimeta
3 klinčića

Za kremu:

5 jaja
300 ml vrhnja za šlag
150 ml mlijeka
40 g šećera
srž pola štapića vanilije
prstohvat soli

Zakuhajte vodu sa šećerom, vanilin šećerom, sokom i naribanom koricom limuna, cimetom i klinčićima. Kruške operite i razrežite na četvrtine. Nožem im odstranite jezgru sa košticama pa ih stavite u zakuhani sirup i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Omekšale kruške izvadite iz sirupa i osušite ih kuhinjskim ručnikom.Pećnicu zagrijte na 160 C. Pripremite 8 vatrostalnih kalupa pa u svaki stavite po četvrtinu kruške. 
U prikladnom loncu lagano zagrijavajte vrhnje za šlag, mlijeko i srž mahune vanilije. Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. U vruću smjesu mlijeka u tankom mlazu ulijevajte žumanjke, uz stalno miješanje, kako ne bi koagulirali. Dobro izmješajte. Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe sa kruškama. Kalupe stavite u veću posudu za pečenje. Ulite vruću vodu do pola visine kalupa. Pecite u pećnici 45 minuta.
Ohladite prije posluživanja.

Broj komentara: 6:

  1. Izgledaju neodoljivo tako "ususkane".:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. U pravu su, baš dekadentno izgleda. Jako mi se dopada... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super mi je ovaj recept, baš kako si rekla dekadentnog izgleda, ali rekla bih i okusa i mirisa. odlično !

    OdgovoriIzbriši