ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Slani keksići sa timijanom i čokoladom



Čudan mi je neki dan danas. Nekako sam ne usporena više kao lijena, samo bih se ušuškala i ne radila ništa, a baš je ponedjeljak.
Ove keksiće sam nosila ove godine na more tako da imam neku izdržljivu slasticu ako mi dođe želja jer nisam baš luda za dućanskim keksičima.
Jedina stvar koju sam smetnula s uma je da sa nama na more ide jedna prevrtljiva tineđerka koja je u svojim mlađim danima živjela na pohanom, pečenim krumpirićima i nutelli. Jako me iznenadilo dijete, ne da je željela probati nešto što u sebi ima neke zelene listiće i sol nego je sama smazala gotovo sve keksiće.
Odrasta, očito.
 
RECEPT:

125 g maslaca
100 g smeđeg šećera
1 jaje
14 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
100 g nasjeckane čokolade
3 žličice svježih listića timijana
cvijet soli, za posip

Zagrijte pećnicu na 190 C. Dva lima obložite papirom za pečenje.
Mikserom pjenasto izmiksajte maslac i šećer. Dodajte i jaje pa miksajte dok se dobro ne izradi. U prikladnu posudu prosijte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli. Dobivenu smjesu umiješajte u pripremljenu smjesu maslaca pa sve dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte i listiće timijana te komadiće čokolade. Oblikujte keksiće pomioću male čajne žličice i slažite ih na pripremljene limove. Na svaki keksić stavite malo cvijeta soli.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 8-10 minuta.

2 komentara:

  1. Zanimljivo i vjerujem fino, radila sam s ružmarinom keksiće i sviđa mi se taj spoj slatkog i mirisnih trava. Isto su djeca jela...

    OdgovoriIzbriši