četvrtak, 4. rujna 2014.

Izvrnuta torta sa breskvama

Evo i mene nazad. Ljeto i godišnji su došli i nažalost prošli, ako se ovo godišnje doba uopće može tako nazvati.
Bez obzira na vremenske prilike i neprilike bilo je dobro, odlično sam se provela, odmorila i nešto čak i kuhala. Zimnica je uglavnom spremna još samo dvije, tri stvari i to je gotovo.
Punih baterija nastavljam sa blogiranjem i baš se veselim novim izazovima.
Još mi je samo preostalo škicnuti što ste svi Vi kuhali u ovih posljednjih mjesec dana koliko me nije bilo a ova kišna poslijepodneva su idealno vrijeme za to.
Tipkamo se uskoro!

RECEPT:

Za nadjev:

6 velikih breskvi, očišćenih i narezanih na šnitice
60 g otopljenog maslaca
2 žlice vanilin šećera
50 g smeđeg šećera
Listići sa jedne grančice majčine dušice
1 žličica kukuruznog škroba (gustina)

Za tijesto:

160 g brašna
1 ½ žličica praška za pecivo
1 jaje
135 g šećera
1 žlica vanilin šećera
30 g otopljenog maslaca
60 ml vrhnja za šlag
60 ml mlijeka
1 žlica jabučnog octa

Zagrijte pećnicu na 180º C. Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite promjera 30 cm. U zdjeli pomiješajte očišćene i narezane breskve sa otopljenim maslacem, vanilin šećerom, smeđim šećerom, majčinom dušicom i gustinom pa sve izmiješajte. Rasporedite po dnu pripremljenog kalupa. Odložite sa strane dok pripremite tijesto.
Mikserom izmiksajte jaje, šećer i vanilin šećer dok ne postane pjenasto. Umiješajte otopljeni maslac ulijevajući ga u tankom mlazu. Pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko i jabučni ocat pa dobivenu smjesu umiješajte  u smjesu jaja. Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa ga umiješajte u smjesu jaja. Dobiveno tijesto prelite preko pripremljenih breskvi i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35- 40 minuta.
Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi pa poslužite uz malo sladoleda od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem.

Broj komentara: 6:

  1. Dobrodosla nazad! volim kraj avgusta i pocetak septembra kad ima ovako divnog voca u punoj slasti. Ne trebaju ti komlikovani recepti, sto jednostavnije sa vocem u glavnoj ulozi x

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja obožavam kruške ali i ove breskve.Dobrodošla.!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! I mene je zbunio ovaj prvi komentar ;)

      Izbriši