nedjelja, 12. svibnja 2013.

Mini cheesecake sa jagodama



Sudeći po rasprostranjenosti ponude cheesecake-a u našim slastičarnicama zaključila sam da je to kolač koji baš svatko voli. Ja ga osobno obožavam i mogla bih ga jesti ama baš svaki dan.
Ponukana tim uvjerenjem odlučila sam za jedno naše subotnje druženje napraviti cheesecake. Moji prijatelji očito ne spadaju u hrvatski prosjek ili su naše slastičarnice u potpunosti fulale u ponudi jer ovo je bio jedan od rijetkih kolača kojim nisu baš bili oduševljeni.
Nije da sam koristila neki drastično drugačiji recept nego što ga inače koristim nego su svi jednoglasno zaključili da im je sir jednostavno bolji u slanoj varijanti.
Recept za cheesecake je klasičan jedno što sam ga ja pekla u kalupima za muffine kako ne bih morala petljati sa rezanjem torte i tanjurima.


RECEPT:

( za 12 komada)
Verzija za ispis 



ZA PODLOGU:



90 g mljevenih keksa

30 g maslaca , rastopljenog

1 žlica šećera



ZA NADJEV OD SIRA:



450 g krem sira ( ja sam koristila ABC sir)

100 g šećera

1 žličica arome vanilije

2 jaja



ZA NADJEV OD JAGODA:



100 g jagoda, očišćenih i opranih

1 žlica šećera



Za podlogu u zdjeli pomiješajte mljevene kekse sa rastopljenim maslacem i šećerom. Pomiješajte dok se svi sastojci ne prožmu. Dobiti ćete rastresitu smjesu.

Zagrijte pećnicu na 175 C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.

U svaku košaricu u kalupu stavite po žlicu smjesu keksa pa je dnom čaše utisnite u kalup. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta.

Pečene podloge ostavite da se ohlade a temperaturu pećnice smanjite na 150 C.

Za nadjev od sira mikserom pjenasto izmiksajte krem sir sa šećerom i aromom vanilije.Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izradite. Dobivenu smjesu raspodijelite po pripremljenoj podlozi od keksa.

Za nadjev od jagode: oprane i očišćene jagode nasjeckajte na manje komadiće i pomiješajte sa šećerom.  Štapnim mikserom izradite jagode dok ne dobijete glatku smjesu. Malom žličicom smjesu od jagoda nakapajte po pripremljenoj smjesi od sira. Uzmite štapić za ražnjiće pa njime lagano pomiješajte smjese tako da dobijete mramorni uzorak unutar svakog kolačića.

Pecite 25 minuta.
Nakon pečenja ostavite tortice da se dobro ohlade prije posluživanja.

Broj komentara: 12:

  1. obožavam ga, baš su krasni ovi minijaturni

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno izgledaju i svidjaju mi se u ovoj maloj verziji. Sad mi se jede nesto slatko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.
      I ja imam takvih problema kada navečer krenem gledati postove na blogovima, znam kako ti je ;)

      Izbriši
  3. Sve što ima jagode meni je sigurno fino pa tako i ove tvoje mini cheesecake izgledaju neodoljivo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas su mi medeni tako maleni, ako ima viska slobodno ih posalji na ovu stranu!:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrlo rado ali ove sam radila prije neka dva tjedna tako da nažalost ništa od toga, sorry :))

      Izbriši
  5. Moji svi obožavaju cheesecake, baš sam se spremala napraviti ovakvu mini verziju za ljeto, super izgleda!

    OdgovoriIzbriši