utorak, 21. rujna 2010.

Peach Melba


Ovo je još jedan od ljetnih recepata koje nisam objavila jer sam na godišnjem ljenčarila i nisam uopće bila on- line . Pa ih objavljujem sada sa zakašnjenjem.Znam da baš nije sezona breskva ali je recept super jednostavan i brzo gotov pa je samim time idealan za ljeto kad želimo što manje vremena provoditi u kuhinji.Recept je prilagođen iz knjige Marthe Day.

Recept:

50 g šećera
1 mahuna vanilije
3 breskve

Umak;
 450 g malina (svježih ili smrznutih)
1 žlica limunovog soka
100 g šećera

Za posluživanje; 

Sladoled od vanilije 
listići mente i svježe maline za ukras

U loncu dovoljno velikom da se polože polovice breskvi izmiješati  1 l vode i šećer. Zakipiti na umjerenoj vatri povremeno miješajući da se šećer rastopi. Breskve prepoloviti i odstraniti koštice.Staviti ih u vrući sirup sa stranom gdje je bila koštica prema dolje.Smanjiti vatru i kuhati poklopljeno 15-ak minuta dok breskve ne omekšaju. Maknuti sa vatre i ostaviti breskve da se ohlade u sirupu. Ohlađene breskve izvaditi iz sirupa i oguliti im kožicu. Ocijediti ih na kuhinjskom ubrusu. Maline, limun i šećer staviti u blender i dobro usitniti. Sirup staviti nam laganu vatru i zagrijavati dok ne provrije. Kuhani sirup protisnuti kroz sito i ostaviti da se ohladi. Ukoliko imate umiješate liker od maline.
Polovicu breskve sa stranom na kojoj je udubina od koštice okrenuti prema gore, napuniti kuglicom sladoleda od vanilije i preliti umakom od maline. Ukrasiti listićima metvice i svježim malinama.

Verzija za ispis

Nema komentara:

Objavi komentar