petak, 24. rujna 2010.

Ajme,koliko nas je! Kukuruz

"Ajme koliko nas je!"  je igra koja je nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije. Igra je započela 2008 godine a pokrenula ju je blogerica Monsoon. Dvomjesečna tema je kukuruz koju nam je zadala Mihaela sa bloga La casa de vanilla.
Ovaj mjesec sam odlučila napraviti kukuruzne muffine. Plan je bio da to napravim u nedjelju poslijepodne i da to bude nešto kao lagana večera. Ali pošto je ovaj cijeli vikend kiša lijevala kao da nije padala već jedno 10 godina došlo je do promjene.plana. Ja inače nedjeljom ujutro idem na svoju već poslovično poznatu lijenu kavu koja traje satima a ovu nedjelju nisam išla zbog gore navedenih vremenskih neprilika, napravila sam muffine za doručak.Vrlo su ukusni i brzo gotovi tako da ću ih sigurno ponovno raditi.Receptić sam našla napisan na neki poluizgužvan komadić papira tako da mu ne znam porijeklo ali nekako se mutno sjećam da sam ga vidjela kod Ane i tako u hodu ga zapisala.Ako je nekome recept poznat neka mi javi gdje sam ga pokupila.

Recept:

3 dcl mlijeka
1 jaje
75 g rastopljenog maslaca
1 šalice palente
100 g brašna
1 vezica mladog luka (sitno nasjeckanog)
8 šnita špeka (prženog i izmrvljenog)
1 žličica šećera
1 žličica pecilnog
3/4 žličice soli

Izmiješati mlijeko, jaje i rastopljeni maslac u posudi. Pomiješati sve ostale sastojke a zatim u njih umiješati prvu smjesu. Smjesu rasporediti u 12 kalupčića za muffine te ih peći na 210 C cca 25 minuta.
 Verzija za ispis

3 komentara:

  1. obožavam kukuruzne mafine. Jako su ti lepo ispali, a slanina mu da fenomalan ukus!

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja imam negdje zapisan receptić za neke kukuruzne muffine
    ovi tvoji divno izgledaju, a vjerujem da su odličnog okusa

    OdgovoriIzbriši