četvrtak, 26. listopada 2023.

Kuglof s bananama i kirikijem

 


Nama je ovo bio doručak.
U originalnom receptu kuglof ima i glazuru od karamela ali kako sam si zamislila da nam bude za doručak preskočila sam glazuru.
Glazura je od karamela pa kao nije baš da nam treba dodatni šećer za doručak.
Ali ako ovaj kuglof poslužujete kao desert svakako napravite i glazuru.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

200 g maslaca, otopljenog
3 žlice kakaa
50 ml vruće vode
3 zrele banane
150 g mlijeka
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
350 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli
200 g smeđeg šećera
150 g jogurta
100 g nasjeckane čokolade
80 g slanih kikirikija, krupno nasjeckanih

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.U prikladnoj posudi pomiješajte kakao s 50 ml vruće vode.
U prikladnoj posudi vilicom ispasirajte banane.
Umiješajte otopljeni maslac, jaja i ekstrakt vanilije i šećer.
U drugoj posudi pomiješajte i prosijte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
Smjesu s bananama umiješajte u smjesu prosijanih suhih sastojaka i dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
U jednu polovicu smjese umiješajte 50 g jogurta, smjesu kakaa otopljenu u vodi i nasjeckanu čokoladu.
U drugu polovicu smjese umiješajte 100 g jogurta i nasjeckani kikiriki.
U pripremljeni kuglof naizmjence stavljajte smjesu s kikirikijem i smjesu s čokoladom kako bi dobili mramorni efekt.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar