Uništit će me ovo vrijeme.
Tlak mi je rekordno nizak, energije imam nula.
Čak mi ni moja vjerna frendica kava ne pomaže danas.
Original recepta za ovu roladu možete pronaći ovdje a u nastavku moja prilagodba recepta.
RECEPT:
Za roladu:
3 žlice limunovog soka
2 žlice Earl Gray čaja
4 jaja
75 g šećera
75 g brašna
2 žlice suncokretovog ulja
prstohvat soli
Za nadjev:
3 žlice limunovog soka
3 žlice šećera u prahu
300 ml vrhnja za šlag
15-ak jagoda
Za posip:
šećer u prahu
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Lim dimenzija 30 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte žlicu čaja s limunovim sokom pa zagrijte (najbolje u mikrovalnoj) dok ne provrije.
Ostavite čaj da se infuzira u limunov sok.
Drugu žlicu čaja usitnite u mužaru ili izmeljite u mlincu.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke uz prstohvat soli istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto izradite mikserom.
Brašno pomiješajte s usitnjenim čajem pa umiješajte u žumanjke.
Umiješajte i ulje i limunov sok koji ste prethodno procijedili da odvojite čaj.
Na kraju umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Rasporedite na pripremljeni lim za pečenje.
Zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Pečenu roladu istresite na čisti list papira za pečenje koji ste prethodno posipali šećerom u prahu.
Odvojite papir na kojem se rolada pekla pa je zarolajte i ostavite da se ohladi.
Za kremu mikserom istucite vrhnje za šlag s limunovim sokom i šećerom u prahu.
Odmotajte ohlađenu roladu pa je premažite šlagom.
Jagode operite, osušite i odstranite im peteljke.
Složite jagode cijelom duljinom rolade pa je zarolajte.
Preselite roladu na tanjur za posluživanje pa je stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Prije posluživanja posipajte s još malo šećera u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar