Da, naziv recepta mi je vanserijski bez veze.
Ali kruščić je super, pogotovo za doručak.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
225 g pasiranih banana
115 g maslaca
150 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
65 ml mlijeka
1 žličica jabučnog octa
1/4 žličice soli
3/4 žličice sode bikarbone
250 g brašna
125 g nasjeckanih jagoda
60 g komadića čokolade
listići badema za posip
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Duguljasti kalup za kruh namastite i pobrašnite.
U prikladnoj posudi, na laganoj vatri, otopite maslac.
U otopljeni maslac dodajte šećer, ekstrakt vanilije, mlijeko, jabučni ocat i ispasirane banane pa sve dobro izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke; brašno, sol i sodu bikarbonu.
U smjesu mokrih sastojaka dodajte suhe i dobro izmiješajte.
Na kraju umiješajte nasjeckane jagode i komadiće čokolade.
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Posipajte listićima badema.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta.
Ohladite prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar