ponedjeljak, 6. veljače 2023.

Brzi integralni kruh

 

Stvarno je brz i jednostavan za pripremu.
Mjere navedene u receptu su izdašne pa ako nemate zaista veliki lim prepolovite ih.
Original recepta pronašla sam ovdje.
 
RECEPT:
 
30 ml meda
1 žlica suncokretovog ulja
750 ml mlake vode
625 g integralnog brašna
3 žličice soli
1 paketić instant kvasca
50 g sjemenki lana
50 g sjemenki suncokreta
50 g bučinih sjemenki
 
U mlakoj vodi otopite med i kvasac.
Umiješajte ulje.
U većoj posudi izmiješajte brašno, sol i sjemenke.
Ulite otopinu vode i kvasca pa izmiješajte.
Prekrite zdjelu čistom krpom pa stavite na toplo mjesto na 1 sat.
Duguljasti lim za tijesto obložite papirom za pečenje.
Dignuto tijesto prebacite u pripremljeni lim za pečenje.
Prekrite čistom krpom pa ponovno dižite 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Pecite kruh u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta.
Smanjite temperaturu na 180 C i nastavite peći kruh još 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar